Mijn bevallingsverhaal

Bij Fedde heb ik mijn bevallingsverhaal niet gedeeld. Ik vond het een beetje te privé en wist mij na een paar weken ook niet alles te herinneren. Dit vind ik op de dag van vandaag erg jammer. Hij kwam vier weken te vroeg en het was mijn eerste. Laten we zeggen dat ik totaal nog niet voorbereid was en het allemaal een beetje langs mij heen is gegaan. Omdat ik erg positief terugkijk op de bevalling van Yenthe besloot ik ditmaal wel mijn verhaal te delen. Gewoon kort en bondig zonder teveel persoonlijke details. Met Yenthe wist ik precies wat ik kon verwachten, ik keek er niet heel erg tegenop en wilde haar juist graag ontmoeten.  

Vrijdag 27 april 2018

Die ochtend stond ik op. Er waren al veel dagen voorbij gegaan waar mensen een ‘gevoel’ bij hadden. Mijn schoonvader riep al maanden dat ze op 27 april werd geboren. Eerst maar eens zien dacht ik die ochtend. Het was Koningsdag en net als vele anderen gingen wij ook even de stad in. Niet heel lang. Dat hield ik niet vol met zo`n dikke buik, ik was immers ook al bijna 40 weken zwanger. Wij waren snel uitgekeken en besloten die avond even bij MC Donald`s te gaan eten samen met mijn schoonouders. Dat was wel leuk voor Fedde vonden wij. Ik voelde mij op dat moment nog prima, alleen nog wat vermoeid door het slenteren van die middag. Bij thuiskomst voelde ik mij niet helemaal lekker. Mijn schoonouders bleven nog even kletsen, tegen hen vertelde ik dat ik dacht dat het eten vast niet goed was gevallen. Dit was ook het eerste wat ik dacht, alleen begon ik daar al snel aan te twijfelen. Het vervelende gevoel ging al snel over in kramp. Dan is het je tweede en denk je dat je het begin van een bevalling wel gaan herkennen. Zat ik daar even naast! Met Fedde begon de bevalling met gebroken vliezen. Na het downloaden van een app waarin je je weeën kunt timen wist ik het bijna wel zeker. Al kwamen de gemiddelde tijden die op internet stonden totaal niet overeen met mijn getimede tijd. Remco`s ouders waren de deur al uitgegaan en wij zaten voor de laatste aflevering van Flikken Maastricht. Ik keek half mee ter afleiding en had steeds meer last van ‘kramp’. Na deze serie belde ik toch de verloskundige maar, laat dit een uur of 10 zijn geweest. Toen ze bij mij thuiskwam bleek ik al 5 centimeter ontsluiting te hebben. Dat gaat snel, met Fedde ging de bevalling ook al zo snel. Ik wilde in het ziekenhuis bevallen, hier moesten wij dus meteen naartoe. Vanaf toen ging het nog sneller. Om 22.15 uur stapten wij in de auto, 5 minuten later kwamen wij aan in het ziekenhuis. In de auto werden de weeën steeds heftiger. En om 23.59 werd Yenthe geboren.

Ik vind het nog steeds gek dat je tijdens een bevalling helemaal in je eigen wereld zit. Je krijgt alles mee, maar hebt totaal geen besef van tijd. Naar mijn idee was het allang 01.00 uur geweest. Ze is nog op het nippertje op Koningsdag geboren. Vooraf had ik dit jammer gevonden. Ik vind Koningsdag een leuke dag, maar voor ons is het vanaf nu gewoon Yenthe`s verjaardag.

Wederom een hele snelle bevalling. Rond 19.15 kwamen wij thuis en begon de eerste kramp. En om 23.59 was ze er al! Voor de bevalling heb ik mij erg druk lopen maken. Wat als ik heftige weeën krijg en ik alleen thuis ben met Fedde? Wat als het allemaal te snel gaat en wij niet op tijd in het ziekenhuis kunnen zijn? Wat als het gebeurd en iedereen is aan het werk? Wij hebben namelijk geen auto dus dat was wel een dingetje geweest. Het is gewoon allemaal perfect gegaan. Fedde lag te slapen, Remco was thuis en wij waren snel in het ziekenhuis. Al had ik niet veel later moeten wachten om de verloskundige te bellen.

Eén reactie

  1. […] over die paar uurtjes gaan wij niet moeilijk doen. Vandaag is dus haar eerste halve verjaardag. In mijn blogpost over mijn bevalling kun je lezen hoe ik haar geboorte heb ervaren. In het blogartikel van vandaag blik ik terug op het […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s