Wat voor moeder ben ik

Tijdens mijn rondje surfen op het internet kwam ik een quiz tegen. Nu heb ik een zwak voor die dingen, ik vind het altijd leuk om te zien wat er uit komt. Deze test met de titel ‘wat voor moeder ben jij?’ kon ik natuurlijk ook niet overslaan. Het antwoord was niet erg verrassend. Volgens deze site was ik een echte moederkloek. Alles in mijn leven stond in het teken van mijn kinderen. Voor een groot gedeelte waar, de quiz zette mij wel aan het denken. Misschien eens goed om een keer kritisch naar mijzelf te kijken. Want wat voor moeder ben ik eigenlijk?

Wat voor moeder ben ik?
Het eerste wat mij te binnen schiet is de dingen waar ik onzeker over ben. Ik weet dat ik niet heel streng ben. Iets verbieden, nee zeggen en mijn kinderen straffen is eigenlijk iets wat ik nooit doe. Ik kan dat gewoon niet, ik vind ze veel te lief. Resultaat is dat ze wel ‘lichtelijk’ worden verwend. Deze moeder wordt namelijk zelf ook wel eens wat te enthousiast van al dat leuke speelgoed en alle mooie kinderkleren. Mijn kind(eren) zou(den) best wel wat meer grenzen kunnen gebruiken. Daarnaast ben ik wat lui aangelegd, ik zou er wel wat vaker op uit mogen met mijn kinderen. Het leren loslaten gaat in de toekomst nog een dingetje worden. Ik moet dan altijd aan dit optreden van Ali B denken (ik moet altijd huilen bij dit nummer) Ze worden zo snel groot en ik wil zo veel mogelijk van ze genieten.

Gelukkig beschik ik ook over een hele hoop positieve eigenschappen. Ik denk dat ik een hele lieve moeder ben! Ik vind het geweldig om met ze boekjes te lezen en ben regelmatig op de grond te vinden, midden tussen al het speelgoed (samen met mijn kinderen). Wanneer ik niet tussen het speelgoed te vinden ben, zit ik op de bank met een kop thee, te genieten van het spel van Fedde en Yenthe. Uren kan ik naar ze kijken. Ik luister altijd naar ze en probeer er ten aller tijden voor ze te zijn. Moeder zijn vind ik geweldig, ik grap wel eens dat ik zo een elftal had willen hebben (niet echt natuurlijk 😉 ) en heb het nog nooit een moment zwaar gevonden. Misschien bof ik ook wel gewoon met zulke gemakkelijke kinderen.

Wat ik ze mee wil geven
Want daar draait het natuurlijk om! Wanneer Fedde en Yenthe volwassen zijn en op eigen benen kunnen staan, hoop ik dat het twee gelukkige en verstandige kinderen zijn geworden. Dat ze hun dromen waar willen maken en hun gevoel volgen. Een hele mooie, vrolijke en zorgeloze jeugd hebben gehad vol met mooie herinneringen waar ze met veel plezier aan terug denken. De deur zal hier altijd open staan en wij zullen ze altijd steunen.

Wat voor moeder ben jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s