Yenthe is 6 maanden oud

Yenthe is 6 maanden oud! Eigenlijk pas vanavond om 23.59 uur, maar over die paar uurtjes gaan wij niet moeilijk doen. Vandaag is dus haar eerste halve verjaardag. In mijn blogpost over mijn bevalling kun je lezen hoe ik haar geboorte heb ervaren. In het blogartikel van vandaag blik ik terug op het eerste half jaar met Yenthe. Natuurlijk is iedere ouder hartstikke trots op zijn/haar kinderen. Ook wij hebben alle redenen om trots te zijn. Vanaf haar geboorte was het meteen al zo`n lief, tevreden, rustig en geduldig meisje. Dit was ze tijdens de zwangerschap al (ik voelde haar namelijk nooit zoveel) en is ze tot op de dag van vandaag nog steeds. Ze huilt bijna nooit en is alleen verdrietig als er echt iets is. Last van krampjes heeft ze maar heel kort gehad en ze kan zich voor een baby van een half jaar al heel goed alleen vermaken. Na een paar weken sliep ze al door en ze is gewoon heel gemakkelijk. Het liefste ligt ze op de grond te spelen, zo kan ze regelmatig naar haar grote broer kijken, heeft ze alle ruimte om op haar buik te rollen en komt Fedde ook regelmatig even bij haar spelen. Afgelopen week hadden we dan ook besloten om de box al weg te halen. Dat is vrij vroeg maar wij gebruikten hem heel weinig en het werd steeds meer een opslag. De box staat al sinds 2016 in de woonkamer en ik ben blij dat dat grote ding nu weg is.

Ik heb genoten van de periode toen ze een hele kleine baby was, heel veel met haar geknuffeld en zoveel mogelijk geprobeerd vast te leggen en op te schrijven. Kleine baby`s zijn heerlijk en het blijft lastig afscheid te nemen van die periode. Iedere leeftijd is hartstikke leuk en ik geniet er ook heel erg van dat ze nu meer gaat brabbelen, rollen, spelen, lachen en contact gaat zoeken. Ik ben zo benieuwd wat voor meisje het wordt, wat ze leuk gaat vinden om mee te spelen en wat haar eerste woordje gaat worden. Het komende half jaar gaat ze nog zoveel leren en ik mag en kan hier iedere dag van genieten ♥ De babyperiode kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Zo hebben wij met Fedde ook onze ‘momenten’ gehad, momenten dat ik met mijn handen in het haar zat en niet meer wist wat ik voor hem kon doen. Met Yenthe is dit gewoon nooit voorgekomen. Ik gun iedereen zo`n lieve en tevreden baby.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s