Voordelen van vakantie in eigen land

Tegenwoordig is het naar mijn idee steeds meer de standaard om naar het buitenland op vakantie te gaan. Natuurlijk zitten daar ook heel veel voordelen aan en is het hartstikke leuk om andere landen te ontdekken en naar de zon te gaan. Maar een vakantie in Nederland (of België) is lang zo gek nog niet. Vooral wanneer je kleine kinderen hebt! Als kind ging ik ook altijd op vakantie in Nederland, hier heb ik hele mooie herinneringen aan. Zo zijn er zat leuke plaatsen in Nederland om naar toe te gaan met kleine kinderen. Denk aan: de Waddeneilanden, Schoorl, Egmond aan zee, Zeewolde, Drenthe, Zeeland enz. Ook in Nederland is zoveel moois te ontdekken. Hier zijn namelijk mooie bossen en hebben wij zee en strand, mooie zwembaden, prachtige meren, speeltuinen en leuke toeristische dorpjes en steden. Ben je nog niet overtuigd? Lees dan de onderstaande redenen waarom vakanties in eigen land ook zeker de moeite waard zijn.

Bespaart tijd
Wanneer je op vakantie gaat ben je sowieso veel tijd kwijt. Je moet naar het vliegveld, inchecken, dan nog vliegen om vervolgens daar nog op je koffers te moeten wachten en dan nog afreizen naar je vakantiebestemming. Wanneer je voor een vakantie in Nederland kiest ben je in maximaal 3,5 uur op je vakantiebestemming.

Goedkoper
Niet alle accommodaties zijn goedkoper, maar wanneer je een ‘echte gierige Nederlander’ bent, ken je de site’s waar leuke aanbieding te vinden zijn vast wel! (denk aan Groupon, Voordeeluitjes en Vakantieveiling etc.) Ook weet je waar je het goedkoopste boodschappen kunt doen en wat ‘normale’ prijzen zijn voor Nederlandse begrippen. Tip! Via Marktplaats kun je een hele hoop stacaravans vinden die men particulier verhuurt, vaak zijn deze goedkoper dan wanneer je via een vakantiepark zelf boekt.

‘Gewoon Nederlands’
Zelf heb ik er niet zoveel moeite mee om Engels te spreken wanneer ik in het buitenland ben. Ik kan zelfs genieten van alle mooie ‘vreemde’ talen. Maar wanneer je op vakantie Nederlands kunt praten, maakt dit alles toch wel een stuk gemakkelijker. Niet in alle buitenlandse toeristische plaatsen kan men goed Engels spreken. Dit kan zorgen voor behoorlijke taalbarrières en misverstanden.

Beter voor het milieu
Vliegen is de meest vervuilende manier om te reizen, dit is algemeen bekend. Wil je toch naar het buitenland en rekening houden met het milieu? Kies dan voor een trein of busreis. Nog beter is het om een vakantiebestemming te kiezen waarvoor je niet ver hoeft te reizen. Des te eerder kan de vakantiepret beginnen!

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming in Nederland?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s