Herfstige vakantie naar RCN de Roggeberg

Via Facebook won ik een tijdje geleden een vakantie naar RCN de Roggeberg in Appelscha. Als kind ben ik hier regelmatig naartoe geweest op vakantie, hier heb ik hele mooie herinneringen aan. Extra bijzonder om nu, zo’n 12 a 13 jaar later, zelf met kinderen hiernaartoe te mogen gaan. Ik heb ontzettend genoten van deze vakantie, het was lekker rustig op het park en het personeel was erg vriendelijk. Lees hieronder over mijn gewonnen vakantie naar RCN de Roggeberg in Appelscha.

Vrijdag
Die eerste vakantiedag is altijd zomaar voorbij! In de ochtend thuis alles inpakken, inladen en naar Appelscha rijden. Eenmaal aangekomen in Appelscha hebben wij alles uitgepakt. Het park ziet er nog precies zo uit als een hele tijd geleden. Alleen de supermarkt is verdwenen, hier is een overdekte speelplaats gekomen. Deze is in het laagseizoen alleen in het weekend en op woensdagmiddag geopend. Erg leuk om te zien hoe de Roggeberg er in de herfst uitziet. In de zomer was het (bijna) altijd mooi weer en was alles groen. Daarnaast was het natuurlijk een stuk drukker dan buiten de schoolvakanties. Nu is het park bijna verlaten, liggen er overal herfstbladeren op de grond en is het vroeg donker. Perfect voor een herfstige vakantie. Na een rondje over het vakantiepark en wat boodschappen schuiven wij aan tafel voor een kopje tomatensoep en stokbrood, een echte vakantiemaaltijd! ‘s Avonds kijken wij the Voice en zit de eerste dag van de vakantie er alweer op.

Zaterdag
De tweede dag starten wij met een lekker ontbijt. Wij doen die ochtend niet zoveel. In de middag lopen wij naar de binnenspeeltuin, hier vermaakt Fedde zich een hele poos.

Zondag
Ook deze dag zouden wij naar de binnenspeeltuin. Fedde en Yenthe konden s’middags beide niet in slaap komen, waardoor het uiteindelijk te laat was om nog naar de speeltuin te gaan. In plaats daarvan wandelen wij over de camping en zoeken wij dennenappels. Aan het eind van de middag eten wij pannenkoeken in een restaurant in Appelscha.

Maandag
Eigenlijk deden wij deze dag bijna niets, ook wel eens lekker. Aan het einde van de middag deden wij boodschappen en reden naar het kabouterpad. Dit was al een tijdje dicht en opent pas weer in het voorjaar, er zit wel een leuke speeltuin en je kunt er wandelen dus het was alsnog de moeite waard.

Dinsdag
Op de een na laatste dag speelden wij in de overdekte speeltuin op het park en reden wij ‘even’ naar Leeuwarden om op ziekenbezoek te gaan. De overdekte speeltuin was in overleg geopend. Wanneer het rustig is op het park en je gebruik wil maken van de binnenspeeltuin, kun je altijd overleggen met de receptie.

Woensdag
Waarschijnlijk was dit de favoriete vakantiedag van Fedde. Voor onze vakantie werden wij al geïnformeerd over de werkzaamheden op het park. Op deze dag zou er namelijk de hele dag geen stroom aanwezig zijn vanwege onderhoud. Bij aankomst kregen wij het aanbod om een uitje te kiezen op kosten van het park. Die middag reden wij naar Balorig in Assen waar Fedde de middag van zijn leven had.

Donderdag
De laatste ochtend! Wij ontbeten nog met zijn allen aan tafel en pakten onze spullen in. Op naar huis! Wat een geweldig vakantie hebben wij gehad. Lekker in het bos met zijn vieren. Ik kijk nu al uit naar de volgende vakantie. RCN de Roggeberg bezoeken wij ook zeker weer eens, maar dan wel in de zomer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s