20 dingen voor in 2020

Een blogpost als deze stond al op de planning. Maar toen ik hem via Eveliens blog voorbij zag komen, besloot ik hem zelf in te plannen voor vandaag. Het is een lijst met 20 dingen die ik in het komende jaar wil gaan doen of waar ik naar uitkijk. Niet te verwarren met goede voornemens, dit is gewoon een lijst met alleen maar leuke dingen en zonder verplichtingen. Deze activiteiten en gebeurtenissen staan in willekeurige volgorde.

Welness dagje
Voor wij kinderen kregen, gingen Remco en ik af en toe wel eens naar de Zwaluwhoeve. Het lijkt mij erg lekker om hier weer eens naartoe te gaan. Heerlijk een dagje ontspannen.

Naar Ameland
Mijn favoriete bestemming van Nederland! Ameland geeft mij altijd het ultieme vakantiegevoel. Wanneer wij een vakantie plannen is het strand wel een van mijn eisen. Wij gaan niet naar Ameland op zomervakantie, maar ik zou er dit jaar graag naartoe willen gaan, al is het maar een dagje.

Naar Texel
Ameland is mijn favoriete bestemming, maar Texel is zeker nummer 2. Hetzelfde geldt voor Texel, in 2020 wil ik er sowieso weer een dag naartoe.

Regelmatig een bezoekje aan het strand
Gelukkig wonen wij niet al te ver van het strand, in 30 minuten kunnen wij op het strand zijn. Het maakt niet uit of het winter, lente, zomer of herfst is, even op het strand uitwaaien is heerlijk. Een stukje wandelen, schelpjes zoeken en in de zomer lekker met blote voeten in het warter. Waarschijnlijk gaan wij dit weekend zelfs al even uitwaaien in Harlingen. Ik kijk er nu al naar uit!

Meer gaan koken en bakken en nieuwe gezonde recepten ontdekken
Remco is bij ons altijd diegene die kookt, meestal heb ik er geen geduld voor. Al komt hier de laatste tijd steeds vaker verandering in. Ik mag graag soep maken of iets bakken. In 2020 hoop ik een aantal lekkere en gezonde nieuwe recepten te ontdekken. Zo wil ik graag eens een quiche bakken, dingen koken met zelfgemaakte sauzen en eens een brood maken.

Mooie comfortabele zomerjurkjes vinden
In mijn kledingkast hangen slechts 3 geschikte zomerjurkjes waar ik mij echt fijn in voel. Jurken zat, maar deze hebben allemaal lange mouwen en zijn behoorlijk winters. Met het vinden van jurkjes die geschikt zijn voor de koude maanden heb ik geen enkel probleem, maar het vinden van zomerjurken lijkt onmogelijk. Volgens mij heb ik niet zoveel eisen, hij moet gewoon niet te kort zijn, losjes vallen en een leuk kleurtje of printje hebben. Vorig jaar heb ik wel 20 jurkjes besteld en in de winkels genoeg gepast, maar er zat geen enkel exemplaar tussen. Laten wij hopen dat ik jaar wel een paar leuke zomerse jurken kan scoren.

Een abonnement voor Aqua Zoo aanschaffen
Ondanks dat ik er van hou om lekker thuis te zijn, wil ik ieder weekend wel even naar buiten. Laatst hebben wij dit idee besproken en het leek ons beide een goed plan. Het is voor Fedde en Yenthe erg leerzaam en het is een mooie dierentuin om even te spelen en doorheen te wandelen.

Onze achtertuin gezelliger maken
Wanneer wij in onze achtertuin zitten ben je omring door stenen muren. Er is weinig groen te bekennen. Omdat ik graag veel buiten ben met mooi weer, wil ik onze achtertuin wat gezelliger gaan maken.

Uit eten met Remco en Fedde
Het klinkt zo misschien een beetje zielig, maar Yenthe is nog net wat te jong om mee te gaan tijdens een etentje. Fedde kan steeds langer stil zitten en is gek op lekker eten. Binnenkort zou ik graag eens met zijn drieën ergens tapas willen eten.

In 2020 wil ik 35 boeken gaan lezen
Een paar weken geleden heb ik een abonnement bij de bibliotheek afgesloten. Op mijn telefoon in mijn notitie`s heb ik een lijstje met boeken die ik graag wil gaan lezen. Wanneer ik er iedere maand 3 zou lezen, zou 35 boeken zeker moeten lukken.

Mij verdiepen in mobiele fotografie
Binnenkort schaf ik een nieuwe telefoon aan, eentje met een goede camera. Ik wil mij tegen die tijd verdiepen in mobiele fotografie zodat ik mooie foto`s kan maken voor mijn blog.

Een leuke fiets of wandeltocht inplannen en picknicken
Op een mooie lente of zomerdag gaan wij zeker eens een leuke fiets/wandeltocht inplannen en halverwege gezellig picknicken met zijn vieren.

Een week geen vlees eten
Niet alleen omdat het beter is voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Ook omdat ik graag nieuwe vegetarische recepten wil ontdekken.

Leuke themafeestjes voor Fedde en Yenthe`s verjaardag organiseren
Dit vind ik zo leuk om te doen! Vorig jaar stond Fedde`s verjaardag in het teken van de brandweer. Hij is er nog steeds weg van, de kans bestaat dat Fedde wanneer hij 4 wordt weer een brandweer verjaardag krijgt. Als Yenthe in april nog steeds helemaal gek is van peppa pig, doen wij haar hier het meeste plezier mee. Al kan ik voor een meisje wel leukere thema`s bedenken 🙂

Een weekend zonder telefoon
Ik ga steeds vaker zonder telefoon de deur uit, meestal is dit wel lekker rustig. In 2020 wil ik dit vaker gaan doen. Een weekend zonder telefoon en meer echte tijd en aandacht voor elkaar.

Nieuwe fotoboeken maken
Foto`s terugkijken en mooie herinneringen ophalen vind ik een van de leukste dingen om te doen. Fedde kan hier net zo van genieten. Meestal kijken wij foto`s op mijn telefoon. Eigenlijk wil ik de komende tijd aan de slag voor een mooi fotoboek voor Fedde en Yenthe, zodat ik ze op hun verjaardag een prachtig album kan geven.

Eind 2020 mijn 150ste blogpost plaatsen
Ik ga mijzelf geen vaste uploaddagen opleggen, maar hopelijk lukt het om gemiddeld drie blogartikelen per week te plaatsen. Dan moet dit doel wel lukken.

Iedere maand een bezoekje aan het zwembad
Wij vinden het alle vier erg leuk om te gaan zwemmen. Fedde wordt over een aantal maanden vier en zou dan in principe mogen startten met zwemles. Hij is totaal niet bang voor water en hopelijk heeft hij straks een kleine voorsprong door regelmatig te gaan zwemmen. Daarnaast is het ook gewoon een gezellig uitje.

Oefenen met leuke kapsels
Zelf draag ik mijn haar alleen maar los. Via Pinterest zie ik soms zulke leuke kapsels voorbij komen. Yenthe haar haar wordt steeds langer. Een of twee staartjes of een vlecht bij haar maken gaat nog, maar alles wat hierna komt is al snel te lastig en moet ik nog meer gaan oefenen.

Meer spelletjesavonden met zijn tweeën
Wij hebben een zolder vol spellen, maar spelen ze eigenlijk nooit. Dat terwijl een spelletje spelen veel gezelliger is dan tv of series kijken.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s