Zomaar weer januari

Ik vind januari altijd zo`n kale maand, februari trouwens ook. In deze twee maanden staat er vaak niets bijzonders op de planning en is het grauw en grijs. Uit onderzoek blijkt ook dat januari de meest deprimerende maand is en dat kan ik mij wel voorstellen. Voor mijn gevoel duren de eerste twee maanden ook altijd ontzettend lang. Vanaf maart zijn er steeds wat vaker leuke dingen te doen, wordt het langzaam iets mooier weer en zijn er dingen om naar uit te kijken. Dit jaar heb ik besloten om januari en februari zelf wat gezelliger en knusser te gaan maken. De komende weekenden gaan wij wat vaker naar vrienden en familie, wil ik meer lekkere dingen bakken en in de avond vaker een spelletje gaan spelen of een boek gaan lezen.

Donderdag en Vrijdag
De dagen na alle feestdagen en het lekkere eten is altijd even afkicken. Zo wilde ik 1 januari ook meteen weer gezonder gaan eten, maar er waren nog oliebollen over en er was niet zoveel gezonds meer in huis. Na het rondje boodschappen brachten wij nog een bezoekje aan Action. Hier haalden wij verfboekjes (voor slechts 89 cent p.s) waar Fedde over iets meer dan 3 maanden op gaat trakteren op de kinderopvang. Dit leek mij een leuk afscheidscadeautje voor (bijna) alle leeftijden. Voor Fedde namen wij een paar extra mee, ik denk dat veel kinderen hier veel plezier aan zullen beleven.

Zaterdag
Omdat de kerstvakantie er bijna op zit besloten wij deze dag iets leuks te gaan doen. Een indoor speeltuin zou vast erg druk zijn en zwemmen hadden wij laatst al gedaan. Na even zoeken via Google kwam ik uit bij het PIT- veiligheidsmuseum in Almere. Deze staat vol met ambulance, politie en brandweer voertuigen. Fedde vind alle drie erg leuk, maar de brandweer het allermeest. Dit moest vast een succes worden. Yenthe besloot roet in het eten te gooien. Ze wilde niet slapen en was natuurlijk hartstikke moe in de middag en was niet het vrolijke meisje dat wij kennen. Wij zijn slechts een uurtje in het museum geweest. Fedde was te enthousiast en nog een klein beetje te jong voor het museum. Wij gaan over een jaar of 3 wel weer. Dan snapt hij alles iets beter, kunnen wij met beide de speurtocht doen en hoeven wij geen rekening meer te houden met middagslaapjes. Het is een prachtig en leerzaam museum, wij vinden het jammer dat wij er niet langer rond konden lopen. Voor ons bezoekje aan het brandweermuseum zijn wij nog even gaan lunchen in Almere centrum. Het was al jaren geleden dat wij Almere voor het laatst bezochten en er was best wat veranderd. Na het lunchen nam ik een kijkje bij TK MAX, een winkel waar ik weel lovende verhalen over hoor. Persoonlijk vond ik het nogal tegenvallen, na twee minuten stond ik ook weer buiten. Ik wilde ook langs Flying Tiger, maar deze zat er waarschijnlijk niet meer. Fedde mocht donuts uitzoeken bij Dunkin Donuts en wij haalden nog een paar dingen bij C&A. Het was niet de meest geslaagde dag, de volgende keer gaan wij lekker weer zwemmen, naar de kinderboerderij of een indoor speeltuin.

Ze lijkt zo lief en onschuldig, is ze natuurlijk ook nog steeds. Maar de peuterpuberteit is flink aan de gang bij dit meisje. Driftig dat ze kan zijn, poeh!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s