Donderdag vol met duplo

Deze week zitten wij weer volop in het ritme en dat is best even wennen na twee weken vakantie. Vooral het vroege opstaan went nooit, het is nu in de ochtend nog zo donker! De kerstverlichting is opgeruimd, maar de lichtjes hadden eigenlijk nog wel even kunnen blijven hangen. Van mij mag het zo snel mogelijk lente zijn, weer veel naar buiten en gezellig kunnen fietsen en wandelen. Fedde en Yenthe hebben vandaag de hele dag met hun Duplo gespeeld, Duplo vind ik trouwens echt speelgoed voor in de herfst en winter. Kijk mee naar een donderdag vol met duplo.

We beginnen de dag rustig, ik bak een eitje, maak Fedde en Yenthe klaar en er is nog even tijd om tv te kijken. Die ochtend is het tijd voor de eerste logopedie afspraak voor Fedde van dit jaar.

Het is regenachtig en grijs weer, het liefst zou ik de hele dag binnen willen blijven.
Even later zijn wij weer thuis, hebben wij fruit gegeten en ligt Yenthe lekker te slapen. In die twee uren doe ik vaak iets leuks met Fedde. Dit kan van alles zijn, een spelletje spelen, iets knutselen, even kleuren, een boekje lezen of gewoon gezellig samen spelen. Ditmaal was hij moe en wilde hij graag op de bank liggen. Geen probleem, had ik mooi de tijd om blogs te gaan lezen.
Ik probeer af te vallen via Weight Watchers, maar vind koolhydraat arm eten net iets fijner. Hier heb ik minder honger en het afvallen gaat sneller. Ik geef het nog even de kans, anders probeer ik weer koolhydraatarm te eten. De vorige keer heeft dit goed gewerkt, maar het is nogal duur en ik voel mij er niet fijn bij zoveel vlees en dierlijke producten te moeten eten. Afgelopen week ben ik begonnen en helaas zelfs een klein beetje aangekomen. Niet een lekker begin en dit motiveert natuurlijk totaal niet. Ik at gebakken aardappelen als lunch en na het eten keek ik een vlog van Rhiannon Ashlee. Dit is een britse mommy vlogger die heerlijke rustgevende vlogs heeft. Haar dochtertje Delilah is trouwens ook om op te vreten!
Via Marktplaats kocht ik een oude brandweer Duplo set van iemand over voor een leuk bedragje, voor Fedde was dit nog een verrassing.
Leukste verrassing ooit, blij dat hij was!
Ik moest de Duplo nog even schoonmaken en wachten duurt lang. Hij was in slaap gevallen na het kijken van een filmpje op de tablet.
Toen meneertje sliep heb ik snel alles schoon en droog gemaakt en in elkaar gezet. Wederom een grote verrassing.
Ondertussen is Yenthe wakker geworden en kreeg ze nog een paar poffertjes die waren overgebleven van de avond ervoor.
Een donderdag vol met Duplo! Omdat Fedde en Yenthe eigenlijk altijd hetzelfde speelgoed willen en Fedde zijn brandweer echt niet gaat delen, besloot ik voor Yenthe haar Duplo ook beneden te halen. Dit Peppa Pig huis kreeg ze voor Sinterklaas. Ze vind Peppa echt heel leuk, maar speelt toch het best met Little People.
In de auto voor een bezoekje aan opa en oma.
Voor het slapen gaan lezen wij het Dikkie Dik zoekboek.
Iets na het boekje lezen neem ik hem maar weer naar beneden. Hij is nog veel te druk en wil totaal nog niet slapen. Tsja, dat heeft hij eigenlijk altijd wanneer hij in de middag even slaapt. Beneden drinken wij een kopje thee en mag hij nog heel even spelen.
Sinds kort heb ik een abonnement bij de bibliotheek, dit was het enige boek dat ik meenam. Morgen gaan wij waarschijnlijk weer naar de Bieb, ik heb hem bijna uit en lees nog snel de laatste bladzijdes. Een erg leerzaam en interessant boek. Het heeft mij weer wat nieuwe ideeën gegeven. Het gaat al steeds beter, maar er zit nog steeds een gat in mijn hand. Ik zou zo graag minder willen kopen, maar de hebzucht wint het toch vaak. In dit boek staat vooral informatie over alternatieven en dat kinderen weinig spullen nodig hebben. De schrijfster verteld over haar eigen ervaringen en haar kinderen komen ook aan het woord. Om en om kijken ze terug op hun jeugd en vertellen ze wat ze hiervan hebben geleerd. De reden van Marieke Henselman om te gaan consuminderen is vooral om meer te kunnen sparen. Aspecten zoals het milieu komen niet veel aan de orde. Het is wel een aanrader, maar niet een boek wat je in een keer weg leest.
Pyjama aan, een kop thee en klaar om deze plog in elkaar te zetten.
Bloggen is zoveel gezelliger met een kaarsje erbij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s