Nooit meer shoppen op de babyafdeling!

Op mijn vorige blog en via Instagram heb ik al eens gedeeld dat er geen derde kindje meer gaat komen hier. Ik twijfelde hier wel eens over, vooral toen Yenthe nog klein was en wanneer ik moeders met pasgeboren baby`s tegenkwam. Op die momenten kriebelde het toch wel een beetje. Maar de gedachte om ooit weer zwanger te moeten zijn, daar moet ik echt niet aan denken. Toen ik laatst een vlog zag van iemand met een pasgeboren baby’tje kreeg ik plots heimwee naar de babytijd! Heimwee, dat was het gewoon al die tijd! Heimwee naar de tijd toen Fedde en Yenthe baby waren en ik uren met ze kon knuffelen. Ik hou van knuffelen, maar nu ze beide iets groter zijn spelen ze natuurlijk veel liever. En dat mis ik vooral, maar het hoort erbij. In diezelfde vlog liet ze zien hoe die nachten eruit zagen. Gek eigenlijk, dat je dat zo snel vergeet! Ik tenminste wel. Poeh, wat waren de nachten de eerste tijd heftig. Als ik verhalen van andere moeders hoor en lees via het internet, hebben wij ook nog geluk gehad. Slapeloze nachten hebben wij niet gehad, maar ik weet nog wel hoe ‘spannend’ de eerste tijd was. Je ging op bed met de hoop dat je alsjeblieft een paar uurtjes kon slapen voor de baby weer wakker werd. En als je dan midden in de nacht wakker werd en het was nog stil, durf je eigenlijk niet eens in de wieg te kijken. Zo werd die heimwee ook meteen een stuk minder. Wanneer ze iets ouder zijn is het allemaal zoveel gemakkelijker.

Goed, nooit meer shoppen op de babyafdeling dus! Tenminste, niet voor mijzelf. Yenthe zit nu in maatje 92, 98 is eigenlijk echt de grootste maat op de babyafdeling. Yenthe is natuurlijk al lang geen baby meer, eerder een mini peuter. Voor haar koop ik dan ook al kleding op de peuterafdeling. Voorlopig heeft ze geen nieuwe kleding nodig en komen er (voor zover ik weet) ook geen nieuwe baby`s in mijn omgeving. Het afsluiten van zo`n periode is wel echt een dingetje. Ik heb dus niets meer te zoeken op de babyafdeling, het valt me mee hoe weinig moeite ik hier mee heb. Elke leeftijd is gewoon zo leuk!

Fedde is bijna 4 en heeft steeds meer praatjes, begrijpt steeds meer van de ‘grote mensenwereld’ en is gewoon mijn kleine vriendje. Hij kan zo mooi spelen en eigenlijk heb je niet zoveel werk meer van hem. Het voordeel aan steeds zelfstandiger wordende kinderen is dat je weer wat meer tijd voor jezelf hebt. Het is zo fijn om af en toe even een tijdschrift of boek te kunnen lezen wanneer ze aan het het spelen zijn.

En dan mijn ‘kleine’ Yenthe, ze wordt steeds knuffeliger (thank god!) Het was eerst een echt papa`s kindje en moest niet zo veel van mij weten. Hier is de laatste tijd flink verandering in gekomen. Mijn lieve meisje die alles wat haar broer doet geweldig vindt, steeds meer woordjes leert kennen en weg is van Peppa Pig en Paw Patrol. Ik hou zo van ze en geniet zo van hoe ze zich ontwikkelen, de band tussen elkaar en hoe ze steeds meer hun eigen persoontjes worden. Nee, twee is genoeg! Ik heb meer gekregen dan waar ik ooit van droomde, twee gezonde kinderen en ook nog eens een jongetje EN een meisje. Ik kijk erg uit naar alle mooie dingen die wij de komende jaren als gezin van vier mee mogen gaan maken.   

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s