Deze mama`s moet je volgen in 2020

Voor 2019 maakte ik voor het eerst een lijstje met mama`s die je moest gaan volgen in dat jaar. Deze moeders volgde ik vooral omdat ze zich leuk kleden, mooie reizen maakten, ze leuke aankopen deelden en hun kinderen zo schattig waren. De moeders uit het lijstje van 2020 volg ik vooral omdat ze aandacht besteden aan duurzaam leven, lekker huiselijk zijn en ze mij inspireren. Het lijstje bestaat voor de helft uit Nederlandse mama`s en een aantal Engelse en Amerikaanse vloggers/influencers.

Links @RhiannonAshlee en rechts @Windypeakvintage

Rhiannon ashlee
De eerste in deze lijst is veruit mijn favoriet. Rhiannon woont in Engeland en heeft een schattig dochtertje genaamd Delilah. Ik volgde haar tijdens mijn eerste zwangerschap. Fedde is een paar maanden ouder, toen hij geboren werd ben ik haar uit het oog verloren. Laatst vond ik haar kanaal terug en ben ik bezig met alle vlogs van de afgelopen jaren terug te kijken. Ze vlogt wekelijks en laat zien wat haar zoal bezighoud. Meestal zijn dit simpele en huiselijke dingen. Ze is veel buiten, filmt regelmatig dat ze in haar moestuin bezig is, laat zien wat ze kookt (ze is vegetarisch, voor de geïnteresseerden) en familie en vrienden zijn erg belangrijk voor haar. Ik vind haar vlogs heel herkenbaar en ze zijn rustgevend.

Rosanne van Lifebyrosie
Dit is volgens mij de zoveelste keer dat Rosanne terugkomt in mijn favorieten lijstje. Het verbaasd mij dan ook dat haar blog niet nóg groter is. Ze schrijft vaak rake stukken en is moeder van twee prachtige jongetjes. Met iemand zoals Rosanne zou ik zo bevriend kunnen zijn. Ze is lief, aardig en spontaan en heeft overeenkomende interesse`s.

Mirjam van een goed verhaal
Mirjam haar blog volg ik nu ongeveer een jaar, ze is moeder van drie kinderen en schrijft over interieur, uitjes, vakantie`s met jonge kinderen en plaatst leuke doe het zelf ideeën. Bij al haar blogs komt duurzaamheid naar voren. Uitjes en vakantie`s plant ze vooral in en vlak buiten Nederland. Duurzaam leven is haar missie en ik heb al veel leuke tips van haar blog gehaald.

Desirée, beter bekend als @theseawifelife
Deze mama heb ik ontdekt via Instagram, ze blogt via Mamaplaats en is sindskort gestart met vloggen. Haar dochters heten Marley (3 jaar) en Nomi (bijna 1). Desirée haar man werkt op zee en is regelmatig van huis, ze staat er dan alleen voor met twee kinderen. Voor haar geldt hetzelfde, de vlogs zijn huiselijk en herkenbaar. Ze zijn net als ieder ander Nederlands gezin, dit maakt het juist zo leuk om te kijken.

Andrea van Trendymommy
Deze vlogger volg ik al jaren. Eerst was Andrea bekend dankzij haar blog, maar de laatste tijd plaatst ze alleen maar vlogs. Ik kijk niet vaak vlogs, maar ook Andrea is een van de weinige vloggers waar ik tijd voor maak. Ze heeft drie kinderen en deze worden meertalig opgevoed. Ik hou van de humor in haar vlogs. Andrea doet ook maar wat, maar is hier tenminste eerlijk over. Haar vlogs draaien niet om mooie beelden, ze laat eerder het echte leven zien en is eerlijk over het moederschap.

Links @Homesweethomestead en rechts @Denforourcubs

Kristi @Windypeakvintage
Normaal hou ik niet zo van Instagramaccounts met allemaal perfecte plaatjes. Iemand die haar echte leven laat zien vind ik veel boeiender. Deze moeder woont in een prachtig huis in the middle of nowhere in Montana. Ik zou wel dichterbij de natuur willen wonen, maar dit zou mij iets te stil zijn. Wel levert het prachtige en jaloersmakende plaatjes op. Kristi houd zich bezig met slow living en is doula. Daarnaast heeft ze een eigen moestuin en is het in en rondom huis gevuld met huisdieren.

Julie van @Homesweethomestead

Julie is een blogger, maar ik volg haar vooral via Instagram. Haar feed staat vol mooie plaatjes, slow living komt hier ook erg naar voren. Ze heeft een zoontje en woont in Maine.

De enige papa in dit lijstje
Als uitzondering één vader in dit lijstje. Dit account is van een gezin dat in een tent woont. Ze delen hun avonturen en wonen midden in de natuur. Zo schreef hij laatst dat hij niet wist hoelang ze nog in hun tent-huisje konden blijven wonen. Het werd in de winter nogal koud, ze sliepen dan wel samen met hun twee kinderen en konden zo elkaar een beetje opwarmen. Zelf zou ik de keuze niet maken om in een tent te leven. Maar het laat wel zien dat je eigenlijk niet veel nodig hebt.

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s