Getest: De autobaanpuzzel van Zeeman

Zelf je autobaan puzzelen en in elkaar zetten, welk kind wil dat nou niet? Momenteel zijn de wegdelen van Way to play helemaal in. Deze wegdelen zijn in verschillende sets verkrijgbaar en alles valt met elkaar te combineren. Ze zijn van rubber en hierdoor gemakkelijk schoon te maken, kinderen kunnen er dus binnen en buiten mee spelen. Onze zoon is dol op auto`s, puzzelen en bouwen, dit speelgoed zou ook net iets voor hem zijn. Het enige wat mij tegenhoud is de prijs. Voor een basisset met 24 wegdelen betaal je namelijk al 61(!!!) euro. Poeh, dat vind ik nogal een bedrag hoor! En dan lees ik er ook nog wisselende verhalen over. De ene is razend enthousiast, een ander is er niet zo over te spreken. Vorige week stond er in de Zeeman folder een hele leuke kartonnen puzzel van een autobaan voor slechts €3,99. Wij hebben hem voor jullie uitgetest, onze ervaring kun je hieronder lezen.

Omdat dit een erg leuke aanbieding is en ik zeker weet dat dit in de smaak zou vallen, nam ik er een mee voor mijn kinderen. Voor dit bedrag heb je 41 wegdelen en een autootje. Er zijn meerdere kleuren autootjes, je hebt dus de mogelijkheid om jouw favoriete voertuig uit te zoeken. Op de verpakking staat 3+, al kan mijn dochtertje van bijna 2 er ook leuk mee spelen. De adviesleeftijd geldt vanwege de auto`s, wanneer deze stuk gaan kan het kleine onderdelen bevatten. Mijn zoon wordt over 2 maanden 4 jaar. Hij kon prima een paar stukken wegdelen in elkaar puzzelen, hij gebruikt vooral graag alle rondjes om er een kleine cirkel van te maken. Wil je de weg van het plaatje na gaan bouwen, dan moeten kinderen al echt iets ouder zijn. Ik ben niet de meest getalenteerde puzzelaar, maar moest toch echt wel een paar keer goed naar het voorbeeld kijken. Je bent niet echt vrij om je eigen baan ermee te kunnen bouwen, de wegdelen passen eigenlijk alleen in elkaar zoals staat afgebeeld. Nu hij eenmaal ligt wordt er volop mee gespeeld en blijven de stukjes goed op zijn plaats.

Op de achterkant van de verpakking staat keurig aangevinkt welke auto in de verpakking zit. Het idee van puzzelen is leuk, maar bij het in elkaar zetten is wel de hulp van een volwassen persoon nodig. Mocht dit een grote hit blijven, denk ik eraan om de weg op te gaan plakken op een groot stuk karton. Mijn kinderen vinden het leuker om met de weg te spelen. Andere kinderen kunnen het misschien wel leuker vinden om hem samen met jou in elkaar te zetten. Collega blogger Shirley heeft laatst een blogpost geschreven over de leukste autobaan puzzels. Deze van Zeeman is zeker aan te raden. Een leuk idee voor een cadeautje of om de voorjaarsvakantie mee door te komen. Daarnaast is er nog een flitspaal en/of stoplicht voor slechts €1,99, ook bij Zeeman verkrijgbaar en leuk om deze autobaan mee uit te breiden.

3 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s