Naar de kapper

Al tijden twijfelde ik over mijn haar, het werd weer lang en de puntjes waren erg droog en pluizig. Het werd bijpunten of toch iets anders. Ongeveer twee a drie jaar geleden liet ik mijn haar een paar keer in een lange bob knippen en jaren daarvoor koos ik voor een pony. Dat laatste zal ik denk ik niet snel nog eens doen, al vind ik een schuine lange pony wel heel mooi. De lange bob vond ik ook erg leuk staan. Ik was alleen bang om spijt te krijgen, het duurt namelijk dik twee jaar om deze lengte weer te bereiken. Tot het moment dat ik op de fiets stapte twijfelde ik nog een beetje. Op de fiets besloot ik het definitief, een lange bob zou het worden. Eenmaal bij de kapper aangekomen bleek de wachttijd erg lang te zijn en werd mij aangeraden op een ander tijdstip terug te komen of een afspraak voor zaterdagmiddag of de week erop te maken. Ik had nu de knoop doorgehakt en wilde een lange bob en wel diezelfde middag. Gelukkig zijn er in Leeuwarden zat kappers waar je zonder afspraak naar binnen kunt lopen. Op naar de kapper waar mijn vriend altijd naartoe gaat dan maar. Hier was het rustig en was ik meteen aan de beurt. Ik werd geholpen door een spontane meid en checkte nog even bij haar of ze er niet teveel af zou knippen. Toen ik al mijn haar op de grond zag liggen was het toch even slikken. Er was minstens 10 centimeter af. Met het resultaat ben ik erg blij. De laatste tijd had ik onderaan mijn haar wel slag. Nu is dat stuk eraf en is het vrij stijl. Zie hier de voor en na foto:

Die middag had ik nogal wat twijfels en plaatste ik een poll via Instagram stories. Het resultaat was erg duidelijk. Voordat ik naar de kapper ging was de stand 96% voor een lange bob en 4% stemde voor lang haar en alleen een beetje bijpunten. Er hadden meer dan 50 mensen gestemd, dus dat was vrij duidelijk. Het is wel weer flink wennen, spijt heb ik niet. Als het over een paar maanden ietsjes langer is, staat het denk ik nog net iets mooier. De volgende keer dat ik in de kappersstoel zit is waarschijnlijk weer over 2 jaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s