Dit vind ik lastig aan langzaam leven

Slow living is momenteel een levensstijl die weer erg in opkomst is. Veel mensen zijn tegenwoordig druk. Druk met werken, het contact met vrienden onderhouden, druk met de kinderen, hobby`s, sporten en zo kan ik nog een hele waslijst opnoemen. Veel tijd om niets te doen is er vaak niet. Ik kan al niet erg goed tegen een drukke agenda, ik word daar na een weekje al gestrest van. Het liefst heb ik in één week, op mijn werk na, zo weinig mogelijk verplichtingen. Wanneer ik in een paar dagen meerdere afspraken heb staan is het ook meteen onrustig in mijn hoofd. Langzaam leven past het beste bij mij, leven met veel rust en meer bewuste aandacht.

Langzaam leven is een breed begrip. Wat ik belangrijk vind aan langzaam leven is om mij op 1 ding tegelijkertijd te focussen, veel tijd vrij te maken voor mensen die belangrijk voor mij zijn, mijn agenda niet vol te plannen en regelmatig niets te doen en gewoon te genieten van het moment. Een voorbeeld hiervan is met een kopje thee (en een goed boek) in de vensterbank te zitten en naar de regen te kijken. Of juist in de zomer lekker in het zonnetje te zitten, luisteren naar de vogels op de achtergrond en genieten van mijn kinderen die heerlijk aan het spelen zijn.

Voorbeelden van manieren om te ontspannen en die bij slow living passen zijn een boek lezen, een wandeling of fietstocht maken, iets bakken of een gezelschapspel spelen. Doelloos tv kijken of op je mobiel scrollen past hier niet echt bij. Vooral omdat je vaak niet bewust bezig bent tijdens deze handelingen. En dat is nou net wat ik erg lastig vind. Ik kijk de laatste tijd al minder tv, maar ik ben nu wel eenmaal veel tijd kwijt aan mijn mobiel en laptop. Als blogger kijk ik regelmatig op instagram en lees ik regelmatig andere blogs. Omdat ik hier niet teveel tijd aan kwijt wil zijn, heb ik besloten dat 2 a 3 blogs per week voldoende zijn. Ik vind het heerlijk om te bloggen en mijn gedachten van mij af te schrijven. Het contact met lezeressen en andere bloggers vind ik erg leuk.

Nu ik bewuster leef, geniet ik meer. Voorheen leefde ik op de automatische piloot. Op vrije momenten en wanneer mijn kinderen lekker aan het spelen waren, ging ik op de bank zitten en las ik een tijdschrift of scrolde ik door Facebook of Instagram. Een dag was zomaar voorbij en wat had ik nou echt gedaan? Nu spendeer ik mijn dagen door gezellig met Fedde en Yenthe aan tafel te ontbijten, samen met ze te spelen, lekker knus met ze op de bank een boekje te lezen of juist een spelletje te spelen. Deze foto vond ik erg passen bij deze blogpost. Toevallig schreef ik ook net een blog en kwam Fedde naar mij toe voor een knuffel. Nu ik erover nadenk wees ik hem ervoor wel eens af omdat ik nog even mijn blogpost in wilde plannen. En daar voel ik mij nu best schuldig over. Fedde is nog nooit een knuffel tekort gekomen, maar toch.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s