Picknicken in de tent

Thuisblijfdag nummer 11 (toch?) Ik moest even tellen, maar wij zijn alweer 11 dagen thuis. Best een tijdje, maar ik vermaak mij nog steeds goed met de kinderen. Ik vrees dat het ook nog best een tijd zal gaan duren voor wij het gewone leven weer op kunnen pakken. Tot die tijd proberen wij er maar het beste van te maken. Ik ben blij met de extra tijd die ik met Fedde en Yenthe door kan brengen, al helemaal nu Fedde over een tijdje naar school gaat. Yenthe is echt een mini peuter aan het worden, met Fedde vond ik deze tijd ook zóó leuk. Al is Yenthe wel echt een stukje pittiger. Nou goed, pittig is niet het juiste woord, dat klinkt meteen zo negatief en zo ervaar ik het totaal niet. Ze weet precies wat ze wel en niet wil en laat dit duidelijk merken.

Alles zal nog wel een hele tijd gesloten blijven en ik ben bang dat het ook nog wel eens een hele kale zomer kan worden. Een zomer zonder evenementen en misschien ook wel zonder vakanties. Dat zou erg jammer zijn, maar het is niet het einde van de wereld. Er zijn een hoop mensen die het een stuk slechter hebben, kinderen die überhaupt niet eens naar school kunnen. Gezondheid staat voorop, de rest komt later wel. En met dat in mijn achterhoofd is het ook allemaal niet zo erg. Kijk mee naar de foto`s van deze plog, een dag waarop wij zonnebloemzaadjes planten, een tent bouwen en hierin picknicken en in de avond zelfgemaakte pizza aten. De mooiste dagen kunnen soms heel erg simpel zijn.

Vorige zomer vond Fedde zonnebloemen erg interessant. Hier in de buurt hadden meerdere mensen er een in de tuin en ze waren allemaal erg groot. Voor dit jaar heb ik mij dan ook voorgenomen om zonnebloemen met hem te zaden. Vandaag was er eindelijk tijd voor, nu moet hij alleen leren om geduld te hebben. Een paar uren later stond hij er al met de neus boven en was verbaasd dat er nog niets was bovengekomen. 🙂

Yenthe ligt op bed, Fedde speelt fijn en ik pak even een tijdschrift erbij. Een tijd geleden kocht ik via Marktplaats een hele hoop oude edities van het tijdschrift Genoeg. De naam zegt het al, het gaat eigenlijk over besparen, simpel leven en dankbaar zijn voor de dingen die je hebt. Een hele hoop artikelen kan ik overslaan omdat ze mij niet aanspreken of het inmiddels behoorlijk gedateerd is, maar er staan ook een hele hoop leerzame dingen in.

Ondanks dat het een rottige en onzekere tijd is ben ik ook heel erg dankbaar voor alles wat wij hebben. De meeste tips uit Genoeg pas ik al toe, maar er zijn ook echt vrekkentips. Hier moet ik stiekem wel een beetje om lachen, sommige mensen gaan heel ver om te besparen.

Wij bouwen samen een tent en Fedde mag van mij in zijn tent picknicken. Dit is altijd zo`n succes, hij is helemaal enthousiast. Ik moest er ook bij komen en eigenlijk past dat net niet, comfortabel zo 😀 Top idee!

Mijn lijst met vlogs die ik nog moet kijken is echt ellendig lang. Ik kom er nooit aan toe. Het lukt mij vaak om een tot twee vlogs per dag te bekijken. Vloggers die ik graag volg hebben besloten dagelijks te gaan vloggen, nu kan ik het echt niet meer bijhouden. Rachel van het kanaal ‘De Huismuts’ vlogt (bijna) dagelijks en hiervan sla ik echt geen enkele vlog over. En Bonnie van het kanaal Boncolor plaatst nu ook dagelijks een vlog.

Lezen is ook zo`n ding waar ik te weinig tijd voor maak. Deze kreeg ik van de overbuurvrouw te leen en lijkt mij erg spannend. Diezelfde middag maak ik een begin in dit boek en kan ik hem moeilijk wegleggen.

Het is zo fijn om een tuin te hebben, zeker met kleine kinderen! Vorig jaar kregen Yenthe en Fedde een zandbak op hun verjaardag. Ze hebben hier zoveel plezier van.

Oke, niet de meest instagram-proof foto. Wij aten heerlijke zelfgemaakte pizza. Toen de kinderen op bed lagen keken wij Penoza (de film) en doken wij snel ons bed in.

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s