Fedde`s wishlist voor zijn vierde verjaardag

Nog iets meer dan twee weken, dan wordt mijn zoon gewoon vier. VIER!! De tijd vliegt! Ik heb dan een kleuter in huis en vind dat zo`n gek idee. De kans is groot dat wij zijn verjaardag niet met visite kunnen vieren. Wanneer deze lockdown voorbij is gaan wij dan ook een leuk feest organiseren voor Fedde en Yenthe`s verjaardag samen. De verjaardagen van hun alle twee vieren wij dan ook hoogstwaarschijnlijk thuis met zijn vieren. Yenthe haar verjaardag duurt nog wat langer, haar verlanglijstje komt morgen online. Op Fedde`s verjaardag gaan wij alleen maar leuke dingen doen, krijgt hij veel extra (vooral kleine) cadeautjes zodat hij veel kan uitpakken. Ik zit eraan te denken om een paar van zijn cadeautjes te verstoppen en dat hij aan de hand van een speurtocht deze cadeau`s gaat zoeken. Wij gaan zelf een taartje of iets lekkers maken, filmpjes kijken, gezellig ontbijten en waarschijnlijk in de avond patat eten. Ik zoek alle slingers op in huis en versier het huis extra. Want die verjaardag gaat goed gevierd worden, of er nu visite komt of niet. Van ons krijgt Fedde een duplo set van spiderman en een motorcross Playmobil set. In de afgelopen tijd heb ik veel leuke kleine playmobil setjes in de uitverkoop en aanbieding gekocht. Hoeveel hij hiervan krijgt weet ik nog niet, de rest bewaar ik voor een speciale gelegenheid of december. Fedde en Yenthe krijgen gezamenlijk nog een buitenkeuken, deze wordt zeer binnenkort bezorgd en krijgen ze nu alvast. Hij is namelijk te groot om te verstoppen. Ik ben nu al benieuwd naar de blije koppies als ze hun nieuwe buitenkeuken gaan zien. Deze heb ik laten maken door iemand via Marktplaats en hij is zo mooi geworden! Foto`s van deze buitenkeuken volgen snel.

Deze zaklamp boekjes heeft hij laatst ergens gezien, toen vond hij ze al heel leuk. Ze zijn er in verschillende thema`s, eigenlijk zijn ze allemaal leuk. Maar de onderwerpen voor het eerst logeren en voor het eerst naar school lijken mij het meest geschikt voor Fedde.

Wij blijven nog even in de boekjes, gelukkig is dat een succes bij Fedde. Al sinds het moment dat ik zwanger was van Fedde droomde ik over alle dingen die ik met mijn kinderen wilde doen. Gezellig boekjes lezen op de bank is er een van. Sinds een tijdje hebben wij een abonnement op de bibliotheek. Hier leenden wij laatst de boeken op Berenjacht en Slaap fijn bouwterrein. Deze vond hij geweldig!

Daarnaast is Fedde weg van spelletjes spelen. Vier op een rij heeft hij ook al meerdere malen aangewezen bij een bezoekje aan een speelgoedwinkel. Tijdens het schrijven van deze blog zie ik pas dat er 6+ op de doos staat. Ik denk dat hij het nu al wel een beetje begrijpt. Het volgende spel ken ik via mijn werk, ook hier staat 6+ op de doos. Naar mijn ervaring kun je het ook best met kinderen vanaf 3 a 4 jaar spelen, met een beetje hulp of door het spel samen te spelen kom je al heel ver. Fedde heeft oog voor detail en is ook gek op zijn zoekboeken. Het zoekspel Lynx is net iets voor hem. Het laatste spel op de lijst (zie foto hieronder), op weg naar groep 1 is een doos met allerlei kleine spelletjes, 20 om totaal te zijn. Het gaat vooral om letters leren, kleuren sorteren en tellen. Vooral tellen en letters zijn erg interessant.

Veel binnenspeelgoed staat er niet op zijn lijstje, hij heeft al een hele hoop om binnen mee te spelen. Buiten speelt hij graag in de zandbak of met zijn graafmachine. Hier heeft hij het liefst een poppetje in. Playmobil 123 is officieel voor de dreumes/peuterleeftijd, maar hebben hele leuke voertuigen voor in de zandbak. Deze zijn o.a. verkrijgbaar bij Toychamp.

Een tijdje geleden kreeg ik ergens een klein zakje met lego creative blokjes. Ik gaf ze aan Fedde, hij mag graag bouwen. Het verbaasde mij hoe goed hij al met lego overweg kon. Met een paar blokjes bouwde hij een paar verschillende dingen. Zelf iets bedenken vond hij vooral leuk, Fedde heeft veel fantasie, dus ik denk dat een doosje lego creative erg in de smaak gaat vallen.

2 reacties

  1. Die zaklampboeken ken ik helemaal niet, ga ze meteen even opzoeken. Mijn jongste wordt in deze gekke periode ook 4 jaar en we hebben al wel helemaal uitgelegd dat er niemand kan komen en ook waarom. Vind het voor die kleintjes best sneu. Wij vieren het gewoon ook groot na de lockdown, goed idee!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s