Kon iedere dag maar zoals deze zijn

Eigenlijk heb ik helemaal niet zoveel nodig om een geweldige dag te hebben. De afgelopen tijd ben ik behoorlijk gewend geraakt aan alle luxe, regelmatig eens een weekendje weg, iets bestellen of een dagje uit. Nu moeten wij ons vermaken in ons eigen huis en mogen we alleen de deur uit voor noodzakelijke dingen. Thuis de dagen slijten is geen straf, maar ik mis het wel om af en toe naar familie en vriendinnen te kunnen gaan. Zolang het maar zonnig is, er veel tijd voor elkaar is en er ook wat tijd voor mijzelf overblijft, overleven wij dit met gemak. Vandaag was het weer zo`n heerlijke dag. Ik verveel mij nog niet en geniet van iedere dag vol rust en gezelligheid. Maar mijn ideeën voor leuke dingen raken langzamerhand wel een beetje op. Ik heb het al eerder geschreven, maar ik heb zo`n heimwee naar het strand en de zee. Nog even volhouden!

Deze dag ziet er uit als iedere andere dag. In de ochtend doe ik wat dingen in huis, Fedde en Yenthe mogen iets langer tv kijken. Rond een uur of 10 gaan wij naar buiten en is het al lekker zonnig. Buiten gaan we picknicken en krijgen onze dagelijkse portie fruit binnen. De kinderen spelen met hun buitenkeuken en in de zandbak. Ik geef de planten water en ga daarna lekker in de zon zitten met een kop thee. Genietend van het uitzicht van Fedde en Yenthe die heerlijk (samen) spelen.

Voor ik het weet is het etenstijd, we eten een broodje en Yenthe gaat op bed. Vaak doe ik dan even iets leuks met Fedde, iets van een spelletje, knutselen, bakken of een boek lezen.

Dit keer maken wij Tompouce, er hoeft alleen maar water bij en er zit voor iedereen eentje in.

Het resultaat, nooit zo mooi als de verpakking, maar lekker zijn ze wel!

Na het maken van de tompouce kijk ik nog even een aantal vlogs.

De rest van de middag wordt er weer druk buiten gespeeld. Aan het einde van de middag gaat deze mevrouw even snel onder de douche. Ze zit van top tot teen onder het zand.

Lekker in de pyjama nog even beneden spelen. Yenthe`s haar is te lang om los te dragen. Ik moet nog steeds oefenen met haren doen, dit is niet mijn sterkste punt. Yenthe`s standaard kapsel is een staartje in het bovenste stuk van haar haar en de rest los. Dit keer maak ik een klein knotje en dit lukt aardig goed, het staat haar zo leuk.

Ze kunnen heel lief zijn, maar zijn ook echt broer en zus. Meestal gaat het niet lang goed wanneer ze zo naast elkaar zitten op de bank. Deze keer zaten ze heel lief filmpje te kijken, Yenthe op de tv en Fedde op mijn mobiel.

Na het avondeten hebben wij zin in een ijsje, we halen ijs bij de lekkerste ijssalon van Leeuwarden.

Ik breng Fedde op bed, we lezen samen een boekje en kletsen nog een hele tijd over van alles. Ik vind deze leeftijd zo leuk. Hij wil alles weten en heeft steeds meer te vertellen.

Fedde valt in slaap en ik lees nog een paar bladzijdes uit een nieuw boek.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s