Een heerlijk pinksterweekend

Hopelijk hebben jullie tot nu toe ook zo`n fijn pinksterweekend, aan de temperatuur zal het in ieder geval niet liggen. Vandaag hebben wij nog een dagje extra weekend. Ik had sowieso wel vrij gehad, maar mijn vriend en zoontje zijn vandaag ook gezellig thuis. Daarna is het (volgens mij) gedaan met de vrije dagen en kunnen de meeste mensen aftellen tot de zomervakantie. Als alles normaal was geweest, hadden wij over twee weken in Frankrijk gezeten. Erg jammer, want ik had behoorlijk uitgekeken naar deze vakantie. Maar ik wil nu het risico niet lopen en blijf liever in Nederland/thuis. Wat heb jij gedaan tijdens dit heerlijke pinksterweekend?

Vrijdag

Het is inmiddels echt ‘korte mouwen weer’, ik vind het zo leuk om iedere ochtend een nieuw zomerjurkje voor Yenthe uit te zoeken. Weer een stapel kleding die ze voor de eerste keer mag dragen. Dit bloemenjurkje is zo mooi en heb ik tijden geleden bij Next Direct besteld.

De dag verloopt als iedere andere dag; Fedde en Yenthe spelen, we lezen boekjes, gaan lekker naar buiten en ik doe wat dingen in huis. Er zijn een paar dingen in het huishouden waar ik niet van hou, maar wat opruimen en aanrommelen in huis vind ik heerlijk.

Er is nog wat eten over van de avond ervoor, ik vind het zonde om weg te gooien. Ik lunch dus lekker in het zonnetje met een quesadilla.

In de avond bestellen wij chinees en zodra de kinderen op bed liggen bekijk ik nog een aantal vlogs.

Zaterdag

Na het ontbijt stappen wij in de auto voor een paar kleine boodschappen. Een van ons moet steeds met Fedde en Yenthe in de auto wachten. Het blijft vreemd om zo boodschappen te moeten doen.

Mijn lunch van de dag: een salade met falafel, mozzarella en gegrilde courgette.

Samen met Fedde maak ik ijsjes met citroenlimonade en gummybeertjes. De volgende keer wil ik regenboog ijsjes van smoothie gaan maken.

Inmiddels hebben wij de ijsjes al getest, ze zijn erg aan te raden. Fedde was helemaal trots dat hij zijn zelfgemaakte ijsjes mocht proeven, zelf dingen maken is echt 100x leuker dan kant en klare ijsjes/koekjes etc. uit de supermarkt.

Tegenwoordig bewaar ik alle wc rolletjes, eierdoosjes en andere kleine kartonnen doosjes om mee te kunnen knutselen. Fedde speelde steeds met de wc rolletjes, met een stukje plakband heb ik er een verrekijker van gemaakt. Hier is hij de hele ochtend mee in zijn nopjes geweest.

Je zult mij de komende tijd niet snel zonder zonnebril zien. Het is geen gouden tip tegen hooikoorts, maar het helpt zeker wel iets.

Een aanvulling op de spelletjes. Fedde mag graag naar Casper en Emma kijken, dit kwartetspel stond in de folder van Aldi. De woordkaartjes kocht ik voor Yenthe om haar taalontwikkeling meer te stimuleren.

Zondag

Op zondagochtend waren wij in de tuin bezig, na Yenthe`s slaapje zijn wij op de fiets gestapt en hebben wij de hele middag bij mijn schoonouders doorgebracht.

We zijn er blijven eten en fietsten daarna terug naar huis. Eenmaal thuis aangekomen was het kinderbedtijd.

Meestal wacht ik even boven tot ze slapen om daarna heel voorzichtig naar beneden te sluipen.

Ik kruip lekker op de bank met mijn laptop en een dekentje. Ja, zelfs als het hartje zomer is, zit ik het liefst onder een dekentje op de bank. Ik typ deze blogpost en kijk de laatste aflevering van Ex on the beach.

2 reacties

  1. Hier eten wij ook vaak wat er de vorige dag op tafel is geweest 😉 Is veel te jammer om weg te gooien, toch?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s