Het leven is zo fijn

Nog maar een paar weken en wij zitten alweer op de helft van 2020. Ik geloof dat dit jaar nu al wel de boeken in kan, zo’n gek jaar heb ik nog nooit meegemaakt! Als alles normaal was gebleven en er geen Corona uitbraak was ontstaan, zaten wij over één week gewoon in Frankrijk te genieten van onze welverdiende vakantie. Maar goed, er zijn ergere dingen. Tijdens de intelligente lockdown ben ik wel tot een paar inzichten gekomen, bepaalde dingen die ik vanaf nu anders wil doen. Ik stond sowieso al regelmatig stil bij alle mooie kleine momentjes in het leven en wil dit nog meer gaan vastleggen. Herinneringen maken EN vastleggen is namelijk zo belangrijk. Ik besef mij dan ook al te goed wat voor geluk ik heb en ben ook dankbaar voor alles. Dit weekend was weer erg fijn, ik geniet van de dagelijkse dingen met mijn gezin, de heerlijk knuffelmomenten met Yenthe, de avonden met Remco waarop wij meestal een leuke film of serie kijken en vooral van de gesprekjes met Fedde. Echt, het is zo leuk om moeder te zijn. Hoe je uit elkaar kan klappen van trots en liefde. Wanneer ik later grijs en bejaard ben, zal ik met heimwee terug denken aan deze tijd. 

Vrijdag

De komende tijd wil ik vaker de natuur in. Ergens lekker wandelen, picknicken en tegelijkertijd even iets leuks doen als gezin. Bij Hema verkopen ze dit bingo spelletje met plaatjes voor €7,50. Er zijn drie verschillende categorieën (het strand, het bos en de stad) Per onderdeel zijn er slechts twee verschillende kaarten, de rest is allemaal dubbel, klein beetje jammer maar maakt het idee niet minder leuk. Ik hoop dit bingo spel snel eens te kunnen spelen met Fedde. 

Zo leuk hoe creatief kinderen kunnen zijn tijdens het spelen. De weg in het zoekboek kun je natuurlijk ook gebruiken om mee te spelen.

Een huis vol boekenwurmen waarvan Yenthe sowieso de grootste is! Ze leest de hele dag door boekjes. Na haar middagslaapje hebben wij ook zo`n vast momentje, eventjes op de bank met een boekje, een ritueel waar wij van haar dan ook nooit vanaf mogen wijken.

Het is inmiddels niet zo zonnig meer. Voor mij fijn als hooikoorts-patiënt, eindelijk een dag zonder verschrikkelijke jeuk en oog/neusspray. Ik heb er de dagen ervoor behoorlijk last van gehad en voel mij nu eindelijk weer een beetje mijzelf.

Zaterdag

Na dagenlang thuiszitten moest ik er uit. Ik fietste met Fedde naar de stad om wat douchegel en shampoo te halen. Toen de buit binnen was, liep ik nog even snel bij Six naar binnen om een nieuw paar oorbellen te halen. 

De muurstickers voor Yenthe’s kamer zijn binnen. Ik wilde een nieuw thema voor haar kamertje, maar vond het lastig om te bedenken wat ze nou echt leuk zou vinden. De muurstickers bestelde ik via Etsy en het kleed is van Lidl (webshop)

Wij deden weer een speelgoedwissel, het keukentje ging naar boven en Fedde’s brandweer/politie poppenhuis kwam weer beneden te staan.

Via Social deal kocht Remco een box voor Las Tapas hier in Leeuwarden. Wij kozen voor de vis box en hebben hier heerlijk van gegeten, vooral de gebakken zalm, champignons en de garnalenkroketjes waren heel erg lekker.

Zondag

Zondag kwamen mijn ouders op visite. Ze namen wat lekkers mee voor bij de koffie om hun trouwdag te vieren.

Via Jenniefromtheblog ontdekte ik het kanaal van Leena Henningsen Ze woont in Noorwegen in een klein huisje midden in de natuur en lijdt een zeer minimalistisch leven. Niet een leven waar ik meteen mee zou willen ruilen, maar de beelden en vlogs zijn zo mooi en rustgevend. De natuur mis ik trouwens wel, ik zou vaker naar het bos/strand willen gaan. En een huis met een prachtig uitzicht lijkt mij geweldig. Maar waar ik nu woon voelt echt als thuis.

Fedde en Remco zijn even weg met zijn tweetjes en Yenthe ligt op bed. Wat een rust, ik geniet er van en neem even een momentje voor mijzelf. Ik bekijk nog een aantal vlogs en besluit dan even iets nuttigs te gaan doen en ruim het speelgoed uit de woonkamer en tuin op.

 Yenthe wordt echt groter en heeft de laatste tijd steeds meer behoefte aan peuterspeelgoed. Al het speelgoed waar ze de laatste maanden niet tot zeer weinig mee heeft gespeeld, heb ik op Marktplaats gezet, van de opbrengst en het overige verjaardagsgeld scoor ik dit poppenhuis met 40 euro korting! Op Fedde’s school staat een poppenhuis, toen wij Fedde nog binnen op mochten halen was ze hier niet weg te krijgen. Het blijkt een dikke hit te zijn. Nu hebben ze ieder hun eigen huis en poppetjes. Ze spelen er prachtig mee en voor ik het weet is de zondagmiddag alweer afgelopen.

Niet de meest scherpe foto, maar te leuk om niet te delen. Aan het eind van de middag stoei ik met deze stoere bink en typ ik deze blog. Om het weekend af te sluiten kijken Remco en ik samen een actiefilm. Wat was het weer een heerlijk weekend.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s