Tips voor een onvergetelijke staycation

Voor velen zal de zomervakantie waarschijnlijk niet doorgaan. Een aantal mensen hebben last minute hun vakantie omgeboekt en verblijven nu in Nederland/Belgie. En er zijn ook vast een hoop mensen die thuisblijven. Begin dit jaar hadden wij plannen gemaakt om deze zomer samen met mijn schoonouders voor twee weken naar Frankrijk te gaan. Dit gaat helaas niet door, in plaats van deze twee weken gaan wij nu een midweek naar een familiepark in Drenthe. De overige dagen zijn wij ‘gewoon’ thuis. Maar een staycation kan ook hartstikke leuk zijn, mits je het goed aanpakt natuurlijk. Want niets is zo fijn als je eigen huis, je eigen spullen om je heen en jouw eigen vertrouwde bed. In deze blogpost geef ik tips voor een onvergetelijke staycation, voor jezelf en voor jouw gezin.

Gun jezelf ook vakantie
Misschien de belangrijkste tips voor moeders! Wanneer je thuis blijft tijdens je vakantie, heb je de neiging om het huishouden wel te blijven doen en misschien zelfs ook nog wel wat extra`s. Wanneer jij en je partner thuis zijn is het inderdaad een mooi moment om te gaan klussen, alle kasten/de zolder of een hok op te ruimen of de tuin aan te pakken. Het is fijn als dit gedaan is en je weer een opgeruimd huis hebt, maar gun jezelf ook vrij, dit had je namelijk ook gedaan als jullie op vakantie waren geweest. Plan die grote huishoudelijke taken of klusjes in op een of twee vaste dagen en houd voor de rest ook fijn vakantie. Doe hetzelfde wat je anders op vakantie ook had gedaan. Lees een tijdschrift, luister een podcast of ga gewoon lekker in de zon liggen.

De natuur in
Alle leuke attractieparken en dierentuinen gaan langzaam weer open, bij alles moet je reserveren en een datum prikken. Wanneer jullie graag een leuk uitje willen, kan dat natuurlijk. Tijdens vakantie`s vind ik het juist leuk om spontaan ergens naartoe te gaan en de dagen niet helemaal in te plannen. Ga lekker de natuur in, wandelen in het bos, de duinen of een (mid)dagje naar het strand. Neem een grote picknickmand mee en ga gezellig picknicken. Via Pinterest zijn een hele hoop leuke natuur bingo kaarten te vinden. Leuk om samen met je kind(eren) te doen, zo wordt het ook nog een leerzame middag. Niet iedereen kan de natuur erg waarderen, maar het grootste gedeelte van de mensen wordt echt gelukkiger na een tijdje in de natuur te hebben doorgebracht. Je beweegt, geniet tegelijkertijd van de rust en de stilte en kunt genieten van het mooie uitzicht. Je kunt via Google gemakkelijk op zoek naar alle prachtige natuurgebieden in jouw provincie, misschien kom je nog leuke plekjes tegen die je nog niet eerder hebt ontdekt. Nederland/Belgie heeft namelijk ook prachtige natuurgebieden en is een geweldig vakantieland.

Regels loslaten
Het is vakantie, wanneer de kinderen iets later op bed liggen is dat echt geen probleem. En dat tweede ijsje op een dag is ook geen ramp. Zie wat de dag je brengt en probeer je nergens druk om te maken. Deze week/weken hoef je even helemaal niets en is het tijd om mooie herinneringen te maken.

Vakantie vastleggen
Ondanks dat je thuis op vakantie bent, is het leuk om deze vakantie vast te leggen. Dat doe je immers ook wanneer je op vakantie bent. Maak meer foto`s of juist eens een filmpje. Het is bijzonder om deze momenten later terug te halen met jouw partner of kinderen. Ook leuk om je kinderen eens een vlog te laten maken, over 10 jaar is dat geweldig om te bekijken.

De leukste ideeën voor thuis
– Creëer gezellige eetmomenten, begin de dag met een gezellig ontbijt aan tafel. Telefoons aan de kant, tv uit en rustig gezamenlijk de dag opstarten.
-Hou een pyjama dag wanneer het regenachtig of koud weer is. Niets is zo lekker dan een dagje luieren.
– Haal een stapel boeken bij de bieb of kijk of je met een familielid of vriendin wat boeken kunt ruilen.
– Er gaat niets boven een leuk gezelschapsspel. Voor wanneer je deze niet hebt: Je kan er vast een aantal uitwisselen met vrienden of een op de kop tikken via Marktplaats. Speel het binnen aan tafel, of met mooi weer gezellig buiten. Een spel spelen is goed om de band te versterken en is hartstikke gezellig.
– Water! Met mooi weer is het heerlijk om lekker met water te spelen of een zwembad op te zetten. Bij vies weer kun je lekker in bad (mits je die hebt natuurlijk!).
– Dit zie ik via Instagram de afgelopen tijd regelmatig voorbij komen. Mensen die een tipitent huren en logeren in hun eigen achtertuin, lijkt mij geweldig!
– Ga sterren kijken wanneer het donker is. Overdag is dit ook prima te doen, maar dan met wolken. Ga lekker op een kussen op de grond liggen, doe een wedstrijdje wie de gekste figuren in de wolken kan ontdekken.
– Maak van het avondeten eens feestje. Steek de barbecue aan, maak ijsjes of een lekker fruitig en zomers toetje, bestel iets lekkers, kook samen met je kinderen, maak een monkey platter voor het avond eten, nodig vrienden uit voor het eten. Er zijn zoveel mogelijkheden om het leuk en onvergetelijk te maken!

Bij jouw in de buurt zijn vast zat leuke plekken voor een (mid)dagje uit, denk aan een kinderboerderij, grote speeltuin, markt, museum etc.

2 reacties

  1. Hoi tinneke

    Weet je wat ik doe ik zet de mobilhome voor de deur en ik verblijf er met mijn kids een weekend in elk om de beurt zalig die me time en toch het een beetje vakantie gevoel.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s